søndag 30. mai 2010

kose helg

innimellom er det så godt å bare ha fri og være bare to. Kunne slappe av og sove til man våkner av seg selv. Kunne gå ut døra uten å tenke på og sjekke om man har mata, pakka stellebag, skifta bleie eller at ungen har sovet. I stedet bare ta på seg skoa og gå ut, uten barnevogn. Det er deilige det innimellom. Men selv om det er godt å ha fri og være alene så er det ingenting som er så koselig som å hente Aron igjen go få han hjem. Bli møtt med ett stort smil en siklenuss og god Aronklem. Det er prikken over ien. Alle er uthvilte og Aron har fått nye impulser og opplevd mer enn her hjemme. Tror nesten alle parter er tjent med å ha litt fri i blant. 

Men til slutt så er det veldig kos å være samlet igjen alle tre. 
Blogglisten

fredag 28. mai 2010

gode gamle minner

bildet er lånt fra www.bbc.co.uk

Jeg husker så godt da jeg gikk i 7-8 klasse. Jeg syklet så fort jeg kunne, eller løp for å rekke bussen hjem så jeg rakk å komme meg inn døra, sette meg foran tv og skru på Dallas. Oh my så hekta jeg var på den serien. Lykken var om jeg rakk begynnelsen og fikk sett hele episoden. Som regel kom jeg 10 min uti en episode men man finner mange muligheter og vrier for å komme seg tidlig hjem å se yndlingsprogrammet sitt. 
Og nå går det jaggu på tv igjen. Nrk kl 15.10. Hadde det bare gått på det tidspunktet da jeg gikk på ungdomsskolen. he he.. 
men noe jeg innser nå som jeg ikke så den gang jeg var totalt hekta og forelska i Bobby og syns Jr var den sanne drittsekken han var, sue ellen er like drita nå som da, og den eneste som holder familien samlet er vel miss Ellie. ... Vel det er ikke akkurat skuespillerprestasjoner på høyt nivå nei. Her er det teaterdrama på høyt nivå og sorg glede og fortvilelse uttrykkes på akkurat samme måte. Herlig. Like bra som Hotel Cæsar da det starta. ELsker sånne serier. 

Blogglisten

torsdag 27. mai 2010

freak show

bildet er lånt fra www.ballade.no

Vel det er ikke bare jeg som er ett freakshow om dagen. Riktignok ser jeg totalt dopa ut fordi jeg er så sløv i øynene, tett i huet, slapp og daff. Men det som virkelig slår meg er Melodi grand prix. Eller som det nå så fint heter Eurovision song contest. Ha ha, jeg må nesten le av det også.. sang konkurranse lissom. Ikke bare er kostymene noe for seg selv, men bidragene er noe av det dårligste jeg noen sinne har hørt. Det blir jo ikke noe bedre. Bidragene blir bare verre. Parodier, håpløse tekster og uoppfinnsomme titler. Og jeg syns alle sangene er ganske like og utrolig kjedelige. Det eneste de scorer på er freakshowet. Så jeg gleder meg til freakshow nr 2 i kveld. Og den grand finale på lørrda'n. Det er bra nrk satser på komedie om dagen. 
Nesten så man skulle vært på telenor arena for å fått det med seg. Blir sikkert første og siste gang det er i der.
men de kostymene altså, en del av årets kostymer slår til og med Jan Teigens skjellettdrakt (se bilde over)

bildet er lånt fra www.eurovision.no
her er f.eks Nederland.(fra andre semifinalen som går i kveld) Sangerinnen er hun som står i hvitt men mitt blikk går mere på de dukkelingnende folka med trommene forran. Fantastisk. Snakk om å fange oppmerksomheten a gitt. Dette kostymet hadde vært noe å hatt på seg på fest. Må innrømme jeg trodde det var ett av de østeuropesike landene (les polen eller Ukraina her)som tulla først. men så feil kan man ta. Spennende å se om jeg får med meg sangen i kveld i det hele tatt..
Ellers håper jeg at jeg klarer å få ut den utrolig store dotten jeg har i huet så jeg kanskje kan puste normalt og ikke minst takle lyder. Oh my så lydvar jeg er om dagen. Bare lillegutt skriker så har jeg bare lyst til å løpe bort, tv står på minimum lydstyrke og jeg takler ingen ting av høye lyder. Må jeg virkelig krype til korset og ringe legen da.. jædda, tar d i morra, ller kanskje greit å få unnagjort det før helga ja..
Blogglisten

tirsdag 25. mai 2010

award




Fikk en kjempeflott award av Superlille. Tusen takk. 
Med awarden fulgte det 7 ting man skal skrive om seg selv. 
Så skal man sende awarden videre til 7 andre bloggere.

1. Jeg er vel i utgangspunktet en pessimist. Jeg vil heller bli gledelig overrasket.
2. Jeg var veldig syk og slet veldig psykisk og fysisk fra jeg var 17-24 år. Vil vel kanskje aldri bli 100% frisk men føler meg frisk nok og bra nå
3. Jeg ønsker meg 2-3 barn. men føler jeg også har det beste jeg kan ønske meg i 
hele verden. Kjæresten min og sønnen vår
4. Jeg er utrolig mørkredd og skvetten av meg
5. Jeg har to halvsøsken og tre stesøsken.
6. Jeg elsker å male, tegne, hekle, sy og pusle med scrapbooking.
7. Jeg elsker å reise og prøve nye ting

Jeg sender awarden videre til :
Pias verden
Frk. Reum
Bestefars verksted
Feastsonscraps
Tuvauniverset
Sunniva
Snuppelure o/co

Blogglisten

Min nye hobby


Jeg har blitt veldig inspirert av alle rundt meg som syr og er så flinke. Tenkte derfor jeg skulle klinke til og prøve meg. Har jo sydd litt før og også hatt ansvar for reperasjon av kostymene på turne så jeg har jo tatt i ei symaskin før. Og siden jeg fikk symaskin i bursdagsgave i år så må jeg jo teste den. Har nå prøvd meg på tre bukser til Aron. Den siste ble jeg ganske fornøyd med. Har brukt stoff fra to t-skjorter jeg ikke bruker lenger. Det ble derfor litt redesign også gitt. 

forsiden
baksiden
Blogglisten

bihuleverk er no herk


Etter å ha blitt tettere og tettere gjennom hele pinsa og knapt nok klarer å puste hvis jeg lukker munnen så har jeg krypt til korset, ibuxen går ned som godteri og nesesprayen er limt fast oppi nesa. Men å gå til legen gidder jeg ikke. Vel det å betale 250 kr for en legetime og ta prøver i huet og rævva for å få vite at dette bare er ett virus som de ikke kan hjelpe meg med ikke akkurat er høyest på lista mi nå.

Det hjelper heller ikke at alle lyder er som å få ett glasskår kjørt oppi øye og i tinningen heller. Kan fader meg ikke huske sist jeg var så pjusk. Men jeg har ikke tid til å være syk. jeg har en turbogutt på ett år som forvandler hele leiligheta til ett lekeparadis (les rotehus) og selv om han også har feber så er han mere turbo enn noen sinne. Hvordan klarer han det lurer jeg på. Han har 39 i feber men å leke og herje og tulle og fjase det orker han. Jeg orker knapt nok å hente meg ett glass vann.

Men i dag dro jeg til Svigermor og fikk hjelp. Hun har nemlig det fantastiske apparatet sitt. Det er smertebehandlingsapparat med infrarøde stråler som behandler der det trengst. Og etter to behandlinger i panna, og to på hver side av nesen så kunne jeg puste mye lettere og det enorme trykket i panna og rundt øynene var lettere. Syns i grunn at et sånt apparat burde vært et nødvendig inventar i ett hvert hjem på lik linje med mat. Bare syns det er ett så dyrt apparat. Men at det hjelper det kan jeg skrive under på. Føler meg ti ganger bedre nå enn før behandlingen. Og mye bedre enn å dra til legen å få beskjed om at det må gå over av seg selv.



Blogglisten

lørdag 22. mai 2010

værsyk?

Sitter her pottetett og hodepine som får meg til å vurdere å ta meg en smertestillende eller to. Er fokjøla men jeg tror faktisk det er været som gjør meg så syk. Jeg hadde hodepine i går også og jeg fikk jo svaret på hvorfor i dag, Torden. Jeg får alltid hodepine dagen før og samme dag som det blir torden. Akkurat som om kroppen merker at det er noe rart på gang. Om veldig skiftende vær. Så med andre ord værsyk. Mamma har det akkurat på samme måten. Vi kjenner det på hodepina når det blir torden. 
Men nå håper jeg det er nok lummert vær og at de tbare fortsetter å være sol sol sol uten plutselig pøsregn eller torden. 
Blogglisten

fredag 21. mai 2010

give away på superlille


http://superlille.blogspot.com/2010/05/for-feire-at-jeg-har-tatt-sommerferie
vil du delta går du inn på bloggen til Superlille http://superlille.blogspot.com 

reglene er som følger
Regler:

1 lodd: Kommentar i innlegget
2 lodd: Kommenter + følger
3 lodd: Kommentar + følger + link
Blogglisten

torsdag 20. mai 2010

Det er så godt å ha familie og gode venner


enda bedre når man virkelig trenger det. Familie og venner som støtter en og sier man er der om man trenger de og bare viser at de bryr seg. Det er så godt å vite det. Man trenger ikke alltid si så mye, eller forklare hvordan man har det eller ikke. De bare er der, uansett om man er sint, lei seg, uttafor, trist, glad eller fjern eller what so ever form eller humør. Er det ikke fantastisk. Det er fenomenet familie og nære venner. 

Jeg har alltid visst og hatt familie og venner rundt meg som har støttet meg uansett hva som har skjedd, men jeg har på en måte blitt minnet litt ekstra på det de siste ukene. Minnet på at de fortsatt og alltid er her. Jeg er så takknemlig for alle støttende og oppmuntrende ord og alt de har gjort. Jeg ville gjort akkurat det samme for de, nårsomhelst. 

Og takket være de og litt tid så går alt så mye bedre. Jeg føler meg selvfølgelig sliten og preget av det som har skjedd, men det går så mye bedre nå. Tror ikke jeg har grått siden søndag. Det kaller jeg framgang. Og hva er vel bedre medisin enn en fantastisk blid guttunge som gir meg en utrolig god sikle nuss og klem. Elsker Aron siklenusser. 
Blogglisten

tirsdag 18. mai 2010

verdens tøffeste gave


fra verdens beste kjæreste, som overrasker meg på 2 års dagen vår med denne flotte pumaklokka med diamanter.Den har også to forskjellige farger på reima. Kan bytte den rosa i en svart reim. Er den ikke stilig? 

Jeg bare elsker den. Har egentlig sikla på denne klokka lenge nå og det har visst min fantastiske gutt fått med seg. he he. 
Det er så koselig å bli overrasket med en gave når man ikke venter det. Elsker sånne overraskelser. Og jeg elsker den herlige gutten min over alt på jord. Tusen takk kjære. Den var bare midt i blinken. 
Blogglisten

sovinga.


Vi startet jo opp ett prosjekt for å få gutten til å sove bedre på natta. Det gikk ut på at vi tok det vanlige samme kveldstellet, bade, ta på pysj, gi grøt også flaske før vi pusser tennene go legger han i senga. Det går helt greit og han sovner ganske fort. Men når han reiser seg opp i senga legger vi han bare ned igjen og brer dyna over han som når vi legger han. Gjentar dette om han reiser seg opp flere ganger eller hvis han setter seg opp eller lar han få prøve å finne ut at han skal legge seg ned igjen selv. Når han sovner går vi ut. Men mens vi sitter inne på rommet hans så ser vi ikke på han, vi snakker ikke med han eller stryker eller tar på han. Lar han bare finne roen og søvnen selv.

Og om han våkner på natta så venter vi 5 minutter å ser om han sovner igjen eller bare gråter, klager eller prater i søvne. Men hvis han hyler så går vi inn, legger han ned igjen om han har reist seg opp og gjenntar den ikke se på han, ikke snakke til han eller ta på han. Og bare legger han ned om han fortsetter å reise seg opp. Noen ganger sier jeg bare lavt det er natta enda, du skal sove nå. Men det er alt. Sitter så inne på rommet til han sovner. 

Dette holdt vi vel kanskje med i ei uke. Det skal sies at han var litt forkjøla da vi begynte og våknet nok av at han hostet ett par ganger også.

Men det gikk fra at han var våken annen hver time på natta til at han første natta hang over spirnklene mot meg hylgrein i ett par timer mens jeg satt der inne. Han la seg til slutt ned og sovna. Han våkna vel ett par tre ganger den første natta, var ganske mye protester fra han men man må bare være konsekvent go holde på den nye rutinen.
Andre natta gikkd et litt roligere for seg, han klagde mere enn han grein og våknet vel tre ganger da også. Men var våken kortere. Den tredje natta våknet han ett par ganger og brukte vel 15-30 minutter på å sovne av seg selv etter at vi hadde lagt han ned da vi kom inn i rommet. Fjerde natta våkna han vel en gang og 5 natta sov han hele natta, 6 natta våken en gang, 7 natt sov hele natta. Det hender fortsatt at han våkner av ett eller annet men vi følger bare det samme systemet som før. Forrige natt våknet han f.eks kl 3 på nata pga ei tann og feber og da blir det jo unntak, men vi gjør akkurat det samme uansett.

En ting jeg tenker på er at vi sluttet med nattamming da Aron var 8 mnd. Da passet vi bare på at han fikk masse mat i løpet av dagen og spesielt på kvelden. Og når han våkna på natta for å få mat så ga jeg han bare vann. Den første natta var det vill protest og illskriking, og han nektet å ta mer enn en slurk av vannet, men andre nata drakk han vann som bare det, tredje natta roa han seg bare ved at vi var inne på rommet og fjerde natta sov han gjennom det:) Men han våknet i stedet veldig tidlig og jeg ammet han på morgen kvisten og da sov han en time eller to til i senga vår. 

Men jeg sluttet helt å amme da Aron var 8mnd så han fikk flaske på morgenen etter hvert helt til vi sluttet med det. Nå får han siste måltidet som er grøt rundt kl 18 etterfulgt av ei flaske melk. Og frokosten får han rundt 7-8 tiden. 
Blogglisten

Verdens beste gutter


Jeg må bare skryte, for jeg har de beste to guttene i hele verden. Se så gode de er. Aron er blid som dagen og bare god. Nå har han enedelig begynt å sove bedre på natta også. Og da blir en trøtt mamma glad for at det hun prøver på faktisk fungerer. Hvis dere husker dette nattiltaket vi prøvde så har det faktisk fungert. Men vi brukte ei uke på det siden han våkna litt ekstra pga hoste og småforkjølelse. Uansett så må man ikke gi seg før man har prøvd alt, så etter ett år med dårlig nattrutine go søvn så tror jeg faktisk det er ordnings på det nå. Krysser fingre og tær for at det er ny rutine. Og selv om jeg må stå opp kl 5 så er det verdt det når han sover fra kl 18.30-5.

Også min kjære verdens beste kjæreste som alltid er her for meg, får meg i godt humør og som er så god han også. Han er den av oss to som tenker positivt hele tiden, vel og merke er han litt gretten før han har fått i seg mat men sånn er det bare. Han er morsom, snill og god og omtenksom og bare best. Jeg føler virkelig jeg har gjort et skikkelig kupp her når jeg fant han. Nå var det vel egentlig han som fant meg da, så fikk han vil det vel bli da.
I dag er det 2 år siden jeg ble sammen med denne fantastiske mannen min. Gratulerer så mye med 2 års dagen kjære. Elsker deg over alt på jord. Deilig å vite at jeg skal bli gammel sammen med deg.

Disse gutta mine er i allefall de beste og jeg elsker de over alt på jord. Det er godt å ha en så fantastisk familie. Både de gode dagene og de litt dårlige dagene. Man trenger å bli elsket og elske noen.

Blogglisten

mandag 17. mai 2010

søttendemai er vi så glaaaa i..


Vel jeg kunne i grunn ha tenkt meg å sovet over hele dagen. Føler ikke jeg har noe å feire i grunn. Men det var selvfølgelig koselig å se så mange festglade mennesker ute og få besøk av svigers. Feriet vel og merke med skolebrød som jeg bakte i går. (bildet over)

Men jeg merker humøret mitt svinger og at det er ikke langt mellom normal sinnstemning og gråten i halsen. Skal ikke så mye til før jeg blir litt på tuppa. Og det å være blant mange mennesker da er ikke det som står høyest å lista mi. Men når det er sagt så gikk vi da ut en tur på skolen og fikk spist pølser og is og kjøpt lodd og Aron ble skremt av disse guttungene som bråka med sånne høye trompetlyder på boks. Unødvendig syns jeg, gøy syns sikkert de.. Aron begynte å gråte og vi gikk liksågodt hjem.

Ellers syns jeg at humøret mitt har holdt seg bra i grunn. Har ikke grått noe i dag og det er framgang med stor F. Men jeg har svelget noen tårer. Det går ikke bare over sånn med en gang. Hadde ikke regnet med det heller, men jeg trodde vel ikke jeg skulle reagere så sterk heller. men det er godt å vite at man føler seg klar for unger og ønsker seg flere barn etter hvert da. Det er vel bare en sunn reaksjon tenker jeg. Det viktigste er at det går framover og at det føles litt lettere for hver dag som går. 
men å feire noe i dag føler jeg ikke for. I tillegg har vi hatt en feberfull guttunge som vi ikke kan være så mye ute med så vi måtte bare holde oss i ro også. Flaks for min del.
Tror guttungen feirer med noen nye tenner så det er nok ikke noe verre enn det heldigvis.

I morra er en ny dag. Kanskje jeg orker å trene litt også. I dag har ikke formen vært hel med meg heller. Vondt i hele kroppen og uggen, kvalm og en aldri så liten hodepine på toppen. Nice. Takk for deeeeeeeet.

Neida, tenk positivt, tenk positivt og hurra meg rundt og tjohoppsann heisann og god kveld så blir alt så bra.)
Blogglisten

søndag 16. mai 2010

Trening er verdens beste medisin


I allefall på tunge regnfulle dager.
Derfor har jeg hoppa inn i treningsklærene, meldt meg på en time på sats. Jeg elsker å trene step, så her skal det steppes til tusen. De søndagssteptimene de har her hos oss er temmelig harde. Instruktøren kjører oss kjempehardt og det er så bra. Man skal pushes litt. Jeg trenger i allefall å bli pusha. 
Kjenner at det skal bli innmari godt å få svetta og trent ut masse tanker og dritt. Men til tross for en dag med overskya regn og masse tanker så føles dagen mye lettere ut i dag enn i går. SÅ det går da framover. 
God trenings eller ikke treningssøndag til dere alle.
Blogglisten

lørdag 15. mai 2010

ting tar tid.


Det er ikke bare å gjemme følelsene, tenke forover eller bare glemme. De siste to dagene har jeg svingt mellom å gråte, le, være sint, lei meg, komplett fjern, vært lykkelig over å ha verdens beste gutter, være irritert, mistet matlyst og ellers syns synd på meg selv, syns livet er urettferdig til å skjønne at det bare er sånn samme hvor lite jeg vil innse det. Litt egoistisk og litt selvmedlidenhet... Vel så langt so far from good. Jeg syns fortsatt det er tungt, syns fortsatt det er trist og jeg klarer ikke snakke om det uten å begynne å gråte eller ha gråten i halsen. Jeg vil være alene, samtidig som jeg ikke vil være alene for da tenker jeg så mye. Jeg tenker at nå går det bedre jeg kommer jo over dette, jeg må jo bare se framover for å i det neste øyeblikk finne meg selv totalt falleferdig og sammenkrøpet i krampegråt på senga. Vel det er en reaksjon, det er min reaksjon og jeg må bare bruke tiden til hjelp. Jeg har aldri opplevd dette før. Jeg vet ikke hvordan jeg skal reagerer eller hvor lang tid jeg bruker på å bearbeide dette. Men jeg regner med det tar litt tid. Når det er sagt så føles ting litt lettere i dag. Jeg får se på det som en erfaring. En erfaring rikere i livets brutale avgjørelser. 
Jeg har spist litt bedre i dag, takket være min kjære som maser litt på meg der. Og godt er det. Er glad for at han er her og støtter meg og trøster meg og bare er her og lytter. Selv om jeg ikke er den letteste å ha med å gjøre akkurat nå. For her er det fortsatt hormoner i sving og de svinger fortere enn jeg rekker å tenke.
Men sånn er det, det får bare være sånn. Ting tar tid og jeg tar en time av gangen, en dag av gangen så blir det nok bedre. Uansett så er det ikke verdens undergang uansett hvor trist det er. Det er fortsatt bare sånn det er. That's life.. 

"That's life, that's what all the people say.
You're riding high in April,
Shot down in May
But I know I'm gonna change that tune,
When I'm back on top, back on top in June."


-Frank Sinatra- thats life-
Blogglisten

fredag 14. mai 2010

lykke, sorg, glede, smerte og alle følelser på en liten uke


På fredag fikk jeg til min store overraskelse en positiv test. Jeg var gravid igjen. Med litt tvil og litt diskusjon og litt fram og tilbake så begynte vi å glede oss stort. Vel og merke ikke helt planlagt denne gangen heller. Men når det først hadde skjedd så var vi glade. Jeg følte meg mere lykkelig enn på lenge. Men jeg hadde hele tiden den store angsten for å miste og at noe var galt. Jeg hadde likevel ett lite håp. Tok en blodprøve hos legen men hcg nivået var litt lavt der også. men det var jo også veldig tidlig.

På en måte var jeg veldig klar for å få nr to nå. Jeg kjente jeg begynte å glede meg masse allerede. Gledet meg til at Aron skulle få en søster eller bror og gledet meg til at vi skulle bli 4. Men likevel var uroligheten der og jeg klarte ikke slappe av. Og da testene ikke ble sterkere visste jeg vel inni meg at dette gikk den gale veien. Og i dag begynte jeg å blø. 
Jeg gråt i går, jeg gråter i dag. Jeg har syns synd på meg selv, vært sint, fortvila, lei meg, ja alle slags følelser tror jeg. 

En ting er jeg uansett glad for, at det skjedde så tidlig når det likevel skulle gå så galt.
Det er rart at man kan ha en så sterk magefølelse helt fra begynnelsen av. Akkurat som om kroppen vet at det er noe galt med en gang. Jeg kan ikke huske jeg var så redd eller urolig da jeg gikk meg Aron. Nå var jeg livredd for at det skulle gå galt fra starten av. Jeg tenkte det sikkert var fordi jeg var mindre naiv nå. Jeg vet jo at mange mister så tidlig. Er det ikke 1 av 3 svangerskap som ikke går?

Likevel tenker man den der, hvorfor meg, hvorfor har jeg fortjent det? hva har jeg gjort galt, hvorfor gikkd et ikke. Vel svaret er enkelt. Det bare er sånn. Noen ganger fungerer det ikke. Det har ikke noe med hva en gjør eller ikke gjør, hva man tenker eller ikke tenker eller hvor mye man ønsker. Det er bare sånn livets gang er. Urettferdig eller ikke, man kan ikke gjøre noe med det uansett. Man kan ikke styre det på noen som helst måte. Frustrerende? JA. Men er det bare sånn? JA.

Uansett om det ikke gikk denne gangen eller hvor lei meg jeg er så er det ikke verdens undergang heller. Jeg har en fantastisk gutt som betyr hele livet for meg. Og en helt utrolig flott og fantastisk kjæreste som har vært den mest omsorgsfulle og beste støttespilleren oppi alt dette. Og det er jeg så takknemlig for at jeg har. Jeg gråter til og med fordi jeg føler meg så heldig som har disse to guttene. De beste guttene i verden. 
Så får heller drømmen og ønsket om å bli en til ligge der og kanskje en dag skjer det. Kanskje ikke. Time will show. Det beste er uansett at denne hendelsen fikk i allefall min kjære og meg nærmere hverandre. Det er akkurat som en test. En test vi bestod med glans. Det betyr mye mer for meg akkurat nå. At vi mistet den lille spiren kunne vi ikke kontrollere uansett. 
Blogglisten

mandag 10. mai 2010

mens jeg venter på sommeren


Våknet i dag til øspøsende regn, men det gjør i grunn ingen ting. jeg vet at snart er det sommer, vi er allerede godt inni Mai og hva er vel herligere enn våren og sommeren som er i vente.
om litt under 9 uker reiser min lille familie til Antiparos. Ei herlig lita gresk øy. Vår gogutt, kjæresten og jeg pluss en del fra min samboers familie. Jeg tror det blir utrolig koselig. Og jeg er så spent på hvordan Aron kommer til å reagere og ha det. Han er jo helt vill etter å bade her hjemme så hvordan blir han når han møter ett stort hav for første gang. Kanskje vi burde innvistert i en gåsele/løpestreng til han så han ikke løper fra oss. Regner med han har begynt å gå innen vi reiser, men det er jo ikke sikkert. Kanskje lærer han å gå der nede. Det er ingen hast for å si det sånn. Han krabber fort nok og gjør nok bøllestreker som det er.
Gleder meg utrolig til den første ferieturen med familien min. Rart å tenke på at man har blitt sin egen familie. 
Blogglisten

lørdag 8. mai 2010

Lykkefølelsen


Endelig etter noen månedes fravær så har lykkefølelsen kommet tilbake. Jeg er lykkelig over det også. Jeg har de to beste guttene i hele verden, verdens snilleste og mest hjelpsomme familie og svigerfamilie. Det er godt å ha mennesker rundt seg som en er glad i og som holdet ut om man har dårlige dager eller ikke. 
Det er god å ha hemmeligheter og det er så godt at det går mot sommer, godt med vår, godt med samtaler, godt med kjærlighet og godt med sol og varme og alt som hører denne årstiden til. Jeg gleder meg til sommeren med min lille familie og håper lykkefølelsen vare leeeeeeeng. For nå var det på tide at den kom på en visitt gjen. Lykken-jeg har savna deg. (rart at søvn kan utløse så mye gitt.)
I dag er det holmenkollstafetten for meg og min kjære. Lille gullet er hos mormor og bessa og blir der til søndag. Det å sove 8 timer sammenhengende var rett og slett heeeeerlig skal jeg innrømme. Men om jeg savner gullet mitt? selvfølgelig. Savner han alltid når han ikke er hjemme. Vi mangler jo en. Men man må ta seg tid til å tenke på seg selv, pleie seg selv og slappe av også. Og ikke minst bare være kjærester oppi alt.
It's time to run. run for Comfort Hotel Børsparken. Heia heia.
Blogglisten

onsdag 5. mai 2010

Det man ikke snakker om


Kathrine Sørland etter fødselen:  - Alt føltes håpløst
Kathrine Sørland med sønnen Leon (bildet er lånt fra tv2, God Morgen Norge)

Endelig er det noen i kjendisverdenen som står fram, det kan ramme alle og det er ikke så lett å snakke om det. Jeg har fødselsdepresjon selv og er vel ikke helt bra enda. Man føler seg som verdens verste mor fordi man ikke føler man takler den nye hverdagen. Det er som kathrine forteller at det kommer noen å kontrollerer deg og som man ikke har kontroll over. Det er på en måte godt for meg og lese at selv vellykkede og flotte damer kan ha det som "lille" meg. Det er godt å gjenkjenne seg i en annens situasjon og vite at man ikke er alene. Selv om jeg absolutt ikke unner noen å få depresjon altså. 

les mer på tv2.no

Blogglisten

konkurranse på www.anettemarie.blogg.no

Her er en link til en konkurranse på anette-marie sin blogg. Der kan man vinne flotte dermalogica produkter. Jeg har så lyst til å vinne de produktene
Vil du vinne så link til hennes innlegg på bloggen din og du er med i trekningen.

Les mer om konkuransen her:


Blogglisten

voksensikring på barnesikring?


Etter å ha banna høyt og irritert meg over at det faktisk ikke bare er å skru på den såkalte barnesikringa så kasta jeg hele greia i veggen og hylte "jævla møkkadritt". Også gikk jeg på rommet og gråt en skvett og fant ut at teip funker bedre. I allefall inntil vi får noe slags drill eller noe for å få skrudd i de sinnyskt vanskelige skruene i de harde skuffene og skapdørene.  

Nå tenker du sikkert at det kan da ikke være SÅ vanskelig, tenkte det selv også (at det ikke var så forbanna vanskelig) men jo visst faen var det umulig rett og slett. Og etter å ha være oppe annenhver time og prøvd å få denne bøllegutten til å sove og stått opp kl 5.30 så er verken lunta, konsentrasjonen eller humøret er til stede og klokka er 6 og guttungen har allerede klemt seg en gang og skal selvfølgelig hjelpe mamma (søtingen) og mannen er stressa fordi han skal på jobb(stakkar), ja det sier seg slev at alt går til dundas da, mildt sagt. 

Jeg gråt en skvett, gubben gikk på jobb, ungen satt å lo fordi det skjedde så mye rart (tror han syns jeg er riv ruskende gal og en smule rar..) så ga jeg opp hele prosjektet og min ikke-så-veldig-mye-mer-handyman får fikse det når han kommer hjem fra jobb igjen. Hvis han får det til da.......

Det var dagens utbrudd, aner vi en viss pemenstruell dame her??... IKKE FAEN!. he he. vel tja det kan kanskje være men det skulle da være unødvendig med voksensikring på barnesikringa da? Eller er det bare vi som har helt feil kjøkken? Det er jo Ikea begge deler så skulle ikke tro det var så jævla vanskelig å få festa to plastbiter på innsiden av ei skapdør eller ei skuff, men tro meg det er det.
Blogglisten

tirsdag 4. mai 2010

tar saken i egne hender..

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg bokstavelig talt er misfornøyd med helsestasjonen. For det første fordi jeg ikke fikk noen barselgruppe til tross for iherdig egeninnsats og kontakt da vi flyttet, for det andre fordi det ikke nytter å komme igjennom på tlf der og for det tredje fordi jeg ikke føler jeg får noen som helst råd om søvn eller noe i grunn. Jeg får bare til svar at de skal sove på natta, de skal ditt og datt og sånn skal det bare være. Men hva når det ikke er sånn det skal være da. Hva faen gjør man da? Og når man er så sliten at man har mest lyst til å grave seg ned i ett sort hull og ikke aner sin arme råd. Det er greit å si at man skal dele opp og ta annenhver natt. Men hva når man har en mann som jobber skift og er like sliten go faktisk trenger å sove ut innimellom øktene. Hva faen gjør man da. Vi har heldigvis hatt veldig god og takknemlig hjelp fra både mamma og svigermor. Men det er ikke alltid det hjelper å sove ut ei helg eller en natt dessverre. Selv om det hjelper masse masse. Man holder ut litt lengere.

jeg skjønner ikke at en unge som er så utrolgi blid og fornøyd og glad og ufattelig god på dagen kan være ett slikt mareritt på natta. Det er virkelig natt og dag. Jeg har bokstavelig talt ikke peiling på hva som er grunnen eller hva som plager han. men noe må det være. Men etter å ha avkreftet astma, allergi eller noe pusteproblemer så har vi vært igjennom magesmerter, men det vet vi når han har, Da gråter han helt annerledes. Og når han har feber og tenner er på vei er jo natta annerledes uansett. Men han skal jo sove på natta og ikke våkne hver 2.dre time etter han har lagt seg og fortsette å våkne sånn hele natta. Og vi har forsøkt det meste, gråtekur, kose, dulle, ha han i senga vår, gå litt ut og inn fra rommet, forsøkt rutiner på kvelden, bade, gi vann, massere mage, bein og rygg, la han holde i fingeren vår, ta han opp, ikke ta han opp. ha døra åpen, ha litt lys, strippe senga for alt unntatt dyne, legge kosedyr oppi der, smokk, tja og enda mer som jeg ikke husker i farta. Har forsøkt å gi masse mer oppmerksomhet før leggetid og roe ned til natta. Alt uten hell. Han våkner opp, reiser seg i senga og hylgriner, når vi kommer inn og legger han ned i senga roer han seg helt til vi ikke er nær han igjen da hylgriner han og reiser seg opp. Derfor har vi sittet å stryki på han og kosa med han til han har sovna. og det tar vel ett par timer stort sett.

Men nå forsøker vi noe nytt. Han er ett år og vi må bare få snudd dette søvnmønsteret før vi går på veggen alle mann. i tillegg har det blitt verre enn verst nå de siste mnd.

Jeg leste på ett nettsted tips på www.helsenett.no om hva man bør gjøre når barnet ikke sover og våkner hyppig . her kan du lese hele artikkelen
http://www.helsenett.no/index.php?option=com_content&view=article&id=15932:sovnforstyrrelser-hos-barn-og-unge&catid=221&Itemid=459
vi har tatt utdrag i dette;

Atferdsbetinget søvnløshet i barndommen 
Dette er en den vanligste søvnforstyrrelsen hos spedbarn og småbarn. Forstyrrelsen er kjennetegnet av innsovningsvansker ofte i kombinasjon med utilstrekkelig grensesetting fra foreldre. 

Barn som ikke har lært å sovne uten at foreldrene er til stede, får gjerne problemer med å sovne igjen dersom de våkner i løpet av natten. Hos andre handler det om å teste foreldrenes grenser. 

Det beste foreldre kan gjøre i et slikt tilfelle er å innføre positive og stabile søvnrutiner. Ved å holde tilbake belønning, som for eksempel oppmerksomhet eller mat, kan man lære barnet nye rutiner. Metoden er omdiskutert og fungerer ikke for alle familier. 

En mildere versjon går ut på at foreldrene er til stede i soverommet, men at de ikke gir barnet oppmerksomhet. Det skal ikke være øyekontakt, ei heller fysisk eller verbal kontakt. Hver gang barnet prøver å forlate sengen, skal foreldrene legge ham eller henne på plass igjen. For hver kveld flytter foreldrene seg lenger og lenger vekk fra sengen, helt til de til slutt er utenfor soverommet. 


(vi forsøker nå den som er uthevet i skrå skrift.)
jeg føler meg som verdens verst mor som bare sitter inne på rommet uten å snakke med han, uten å se på han eller ta på han annet enn å legge han ned i senga når han reiser seg opp. Men om det oppnår resultater så får samvittigheten min kanskje lønn for strevet?
time will show
Blogglisten

mandag 3. mai 2010

Absurde meg


Beina mine vil ikke bære meg nå
er det abasi siden jeg ikke kan gå?
vil absorbere all positiv stimulens
men blir rammet av abstinens

Jeg er en accident prone
              
             En ulykke kommer skjelden alene
alt føles absurd og jeg lider av abuli
vet ikke hva jeg vil og er småurolig
øynene kan ikke adaptere

Ingen ting vil samarbeide

Adrenalinet stiger uavhengig
Afasien og algesien intreffer plutselig
slik en affekt og jeg blir agil
vet ikke hva jeg skal ta meg til
greier ikke være her eller der

Natten er her
       Jeg har agrypni

letter høyt over bakken men får ikke akrofobi

Verden er ikke lenger akromatisk
tilstanden er ikke lenger somatisk
jeg ser duse farger
oppdaget andre dager

Alt kom akutt

Alt kom til slutt


WML -05
Blogglisten
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...