tirsdag 31. august 2010

Du kan vinne fotografering hos Trine Bjervig

(Bildet er lånt fra facebooksiden til Trine Bjervig)

Jeg er med i en konkurranse hos Trine Bjervig der man kan vinne fotografering til en verdi av 12000. Les mer her om hvordan du også kan delta. Ta også en titt på facebook siden hennes. 
Blogglisten

mandag 30. august 2010

har gjort litt i det siste da..


Kom på at jeg har da faktisk ikke bare bedrevet sofasliting. Jeg har over en lengere periode laget siklesmekker og smekker i forskjellige stoffer og farger.  Har endelig kommet fram til ett mønster som jeg syns ble bra. Så nå er jeg fornøyd.

Dette er noen helt vanlige siklesmekker med flecce bak og bomullsstoff foran.


har lekt meg litt med hvor merkelappen skal være, men endte vel opp 
med på siden som på det øverste bildet.


Smekkene er i slitesterkt voks stoff fra Ikea. Syns det var så stilig og måtte bare lage noen smekker jeg har valgt å kalle "hyttesmekkene". De er vendbare.

forsiden

baksiden

også er det noen "polkadot-smekker"


Disse er alle til salgs. 50 for Siklesmekkene og 75 for Smekkene.
Blogglisten

Så mange planer

okey, da stikker jeg i barnehagen mamma, ikke riv ned hele leiligheta når jeg er borte da. 

Joda, nå som den lille gutten min har blitt så stor at han har begynt i barnehage så hadde jeg store visjoner om hva jeg skulle bedrive dagene mine med. Vel han er nå bare 2-3 dager i uka i banehagen men likevel masse fritid til mamman.
Jeg skulle, sy, hekle, shoppe, dra på kafe, møte folk, kanskje jobbe. 
Men hvem sitter sammenkrøpet i sofaen under ett teppe og ser på dårlige repriser av scrubs, home and away og masse annet skvip på tv. Joda, det er MOI.. 
Til mitt forsvar, vært litt smådårlig i helga, men likevel hvor ble det av pågangsmotet, "driven" og tja ikke minst lysten til å finne på noe. Vel den er ikke her i allefall.

I stedet irriterer jeg med over at det er så mye dårlig på tv, og at han som bor over drive rå pusser opp og bårker dagen lang. Kanskje på tide å pelle den snart feite rævva si ut av sofaen and DO SOMETHING... vel jeg vurderte det men pleddet og sofaen var så mye mer spennende go i tillegg begynte det å regne ute og det er bare ett par timer til ungen skal hentes... så tja jeg sløver litt til også gjør jeg noe i morra i stedet.. Lenge leve latskapen. 

Må legge til at det er ufattelig deilig å sløve sånn hjemme helt alene uten ansvar eller noe å gjøre hele tiden også.. Ingen kontantstøtte er verdt den komforen. 
Ha en flott dag, enten den er hjemme, på jobb, skole eller med unger. 
Blogglisten

lørdag 28. august 2010

Barnefri helg

(om du lurer på hva dette bildet er så er den en øyenstikker vi prøvde å ta bilde av utenfor leiligheten her om dagen, Fløy fort ja... )

Vi har vært så heldige å bli vinnere av en stykk barnefri helg. Så tusen takk til mamma og stepappa som passer på barnebarnet sitt i helga. 
Jeg kjenner det va rpå tide å få sove ut, slappet av og samla krefter igjen. Det har vært mye med barnehage, dårlige netter og full fart. 
Aron sover innimellom veldig dårlig og det går jo utover oss som da er oppe 3 ganger etter å ha endelig lagt oss før vi igjen må opp kl 5 eller 6 om vi er heldige. Håper det er pga tilvenning i barnehagen og fordi det har skjedd så mye nytt og masse inntrykk som skal på plass. Krysser fingrene for at neste uke blir litt lettere. Det er ikke bare bare å begynne i barnehage. Men det gikk veldig bra da han var der full dag på torsdag vel og merke. Så jeg tror han trives godt der.
Men i går kjørte vi han til mormor og tok oss en velfortjent kjæreste helg. Vi dro på kino og sløva. Og i dag er det mere sløving, litt bursdag på meg og kino på kjæresten. Må gjøre litt sammen med venner også, sosialisering er bare bra.

Det som er rart er at jeg våkner jo og tror jeg hører Aron uansett. I morges våkna jeg kl 7 og skjønte ingen ting, ingen som ropte, ingen som herja eller gråt. Må innrømme det var rart men også litt deilig å kunne stå opp, bare gå rett i dusjen uten å ha en unge som sitter utenfor, drar opp dusjdørene og vil inn. Jeg trengte bare å tenke på meg selv, bruke så lang tid jeg ville og sløve og spise frokost i fred. Rart men deilig. Så denne helgen skal nytes også vet jeg det blir godt å få hjem gutten vår igjen i morra. De blir fort savnet disse små, det mangler jo en her hjemme fordi om han er borte i noen dager. Bra det, man skal savne hverandre, for da blir gjensynet så mye bedre etterpå. Og jeg vet jo han koser seg og har det bra og får masse oppmerksomhet og kjærlighet der han er nå. Og når Aron har det bra har mamma'n og pappa'n det bra også.
Blogglisten

onsdag 25. august 2010

Mere jobbsøking, med cv denne gangen

føler meg litt sånn når jeg saumfarer finn for jobber jeg kanskje har en sjans til å søke på...

Jepp, har søkt på hele tre jobber til go jeg blir like overraska over det brede spekteret jeg søker på. Jeg går jo etter det der man ikke trenger utdannelse men mere jobberfaring og siden jeg stort sett har erfaring innen butikkjobber så må det jo bli dette jeg søker på. Denne gangen har skeidar, husfliden og en motebutikk fått æren av min skjønne søknad der jeg skryter uhemmet av meg selv, vedlagt en utrolig kompetanserik cv. Jædda... Vel det er nå en søknad i allefall. Og det er viktig og bare si positive ting om deg selv. Så det har jeg så absolutt gjort.. 
Og interessefeltet skal ingen symse av, jeg liker faktisk interiør, mote og håndarbeid. Ikke noe tull her, jeg klarer ikke alltid velge hva som interesserer meg mest bare.
Det kan bli litt deprimerende i lengden å kikke på alle de jobbene jeg ikke kan få pga utdannelsen som jeg mangler.. men men..

Min store drøm da jeg var liten var å bli interiørarkitekt, så skulle jeg bli kunstner, så skuespiller, så designer.. Vel den siste er vel kanskje enda en drøm. Vet ikke helt. Hvis jeg ombestemmer meg like mye nå som før så kan jeg liksågodt avvente en eventuell kunst og håndtverks skole.. Men tiden vil vise og økonomien vil vise hva jeg kan og ikke. 
I førsteomgang er det en deltidsjobb jeg trenger og har lyst til å teste meg i. Helt enkelt fordi jeg vil se om jeg klarer å jobbe og kan komme meg ut i arbeidslivet igjen.
Blogglisten

mandag 23. august 2010

Besøkshelg



Kan i grunn bare kalle helga for det. Vi har hatt masse koselig besøk. Tanta mi har vært her fra lørdag til søndag og på lørdag kom ei anna tante og kusina mi på besøk, i går kom mamma og stefaren min på besøk også. Det har gått i ett hele helga sjø. Aron har i allefall storkosa seg. Vi har vært ute og herja og vær inne og herja og sett drømmehagen og leka og gjemt oss litt for de som borrer i leiligheta over oss. Aron blir så redd når de borrer så han kaster seg fortvila rundt en hvilken som helst hals og klemmer seg godt inntil den nærmeste han finner. Søtingen.
Håper i grunn de slutter å borre snart, han blir jo så redd den lille gutten min. Merker jeg blir sliten av det bråket fra de over selv... Den borringa skjærer gjennom marg og bein. 

Jeg er bare utrolig giddalaus om dagen, orker knapt nok å gjøre noe. Kjenner det er lite søvn som er ute å går igjen, mannen jobber masse og da blir vi jo en del alene hjemme Aron og jeg. Først i helga ble det litt okey utevær.. I morra blir det heldigvis barnehage igjen, spent på om han husker på hvordan det der var igjen. He he.
Blogglisten

onsdag 18. august 2010

vinn en willvin hos Lindet


"Jag är med och tävlar om en valfri skötväska från Willvin
Tävlingen hittar du hos Lindet 
och den pågår fram till den 30/8 kl. 20.00. 
Lycka till!"


Jeg er med i en konkurranse hos Lindet- livet leker med lovina, den kan du også bli med i. Les mer her.
Blogglisten

tirsdag 17. august 2010

Søkt jobb gitt...


Ja, da har jeg søkt på jobb da... Leverte en søknad i dag. Vel, jeg leverte en søknad ja, men det er tydelig at det er lenge siden jeg har søkt jobb, for skrev jeg med arbeidserfaring? Nei, sendte jeg med cv?, ehhh nei, skrev jeg ned skolegang? eh delvis.....Herregud hvor sløv går det an å bli. Mulig jeg må innom å levere litt vedlegg til den søknaden gitt.. 

Ja, ja man lærer da alltids noe og husker på hvordan ting var. Men jeg har i allefall søkt jobb i en strikkebutikk. Jeg som ikke kan strikke en gang...... 
ha ha ha. men jeg er glad i håndarbeide og kan hekle og sy da så får håpe det kan føre noe godt med seg. Har jo stått i butikk før. Er jo bare snakk om deltidsjobb dette i førsteomgang da og det er på senteret rett ved siden av oss. En gang må jeg jo prøve meg i arbeidslivet igjen og hvis det ikke går nei da går det ikke. Man må jo prøve først i allefall. 

Krysser fingrene for at jeg kanskje får den da. Hadde vært koselig syns jeg da.  Og kanskje jeg kunne plukket opp litt mere strikkekunnskaper. Tror jeg kan å strikke rett og vrang da.. ehh..
Blir i allefall spennende. 
Blogglisten

mandag 16. august 2010

Trøndelagstur


Da var plutselig langhelgen i Trøndelag over også. Vi har kosa oss masse, kjørt masse bil, sett elg, vært på Melhus, vært i Rissa, kjent eima av gjødsla jorder, spist god mat, vært innom stoff og stil (til min kjæres store fortvilelse, jeg brukte jo sååååååååå lang tid...) truffet mange kjente og kjære. Aron har også funnet ut at Trampoline er en morsom innretning. Jeg ender alltid opp med å finne ut at 4 dager, ei uke eller samme hvor lenge jeg er i Trøndelag så rekker jeg aldri det jeg skulle rukket. Det er så mange å besøke, så mange å hilse på, si hei til, besøke, så mange steder å dra til og så mye å se. Jeg har til dags dato ikke vært inni Nidarosdomen... 
Shame on me! men det har aldri blitt tid eller mulighet. Men det blir vel når Aron blir større tenker jeg.


Magnus og jeg har også fått testa ut å ligge i køyesenger... Veldig rart for noen som er vandt til å ligge veeeeeeldig nære hverandre, men det gikk da det også.. Som å være på leirskolen igjen.
Vi kosa oss masse i Trøndelag men likevel, borte bra, hjemme best. Godt å komme hjem til senga si og alt har gått greit med Aron og bilkjøring også. Men det er litt irriterende når vi finner ut at all skatten vi betaler går til den forbanna minnesundbrua som da gjør at det blir midlertidig kjørefelt og forandring i kjørefeltene når alle skal hjem fra ferie og hjem til jobb og skolestart....  og gjør at vi står i kø 1,5 time for å få kjørt 5 mil. hmmmmpffff. Men vi kom oss da hjem til slutt. 
Ha en flott uke med eller uten bilkjøring og trafikkkork.
Blogglisten

torsdag 12. august 2010

Road Trip


Vi er på skikkelig biltur, til selveste Trøndelag. Kjøringa har gått greit og guttungen har vært en engel å ha med på tur. Nok en gang. Han er nesten snillere å ta med på tur enn hjemme innimellom. Vi kjørte i 5 tiden og slapp unna det meste av rush trafikk, stoppa på Myklegard da uttungen begynte å bli sulten og trøtt. Ga han ny bleie, melk og litt kos og han fikk krabbe og gå litt rundt. Lite biler på veien, vi kjørte videre gutten sovna etter Elgstua og vi cruisa videre Nordover... Bytta på å kjøre, plutselig var vi på Reana, så på Alvdal og plutselig kl 23.30 var vi fremme på Melhus.
Alt gikk så bra bortsett fra EN ting... Noen som har lagt merke til noen nye rare fotobokser som blinker til tross for at man holder fartsgrensa. Jeg har aldri sett de før men tenkte med en gang at det kanskje var de nye som måler gjennomsnittsfarten... Jo,da vi oppdaga det etter å ha passert den andre og først da skjønte vi at FAEN den måler ikke farten når vi er ved boksen men gjennomsnittsfarten på de 5 km du kjører mellom de to boksene. Noe sier meg at vi helt garantert kjørte litt for fort... Så det kan bli dyrt... Typisk det at disse boksene kom for 3 uker siden og er plassert på den mest folketomme og øde plassen man kan tenke set like før Alvdal... Men advarsel til alle mine lesere. DE fotoboksene finnes nå og er i høyeste grad i bruk. Så pass på når du ser ett slikt skilt som ovenfor... og ikke vær like blonde og uerfarende bilister som oss og tenke at å kjøre litt over fartsgrensa ikke gjør noe når det er så øde og tomt... Veivesenet tar deg......
Men vi lar ikke dette ødelegge for en koselig tur ferie i Trøndelag. Kanskje kjørte vi ikke for fort i det hele tatt, for fotoboksene blinker begge to uansett
Nå skal vi besøke slekt og venner og jeg skal vise min kjære stedet der jeg er vokst opp. Rissa. Utrolig lenge siden jeg har vært der selv.
Ha en flott helg med eller uten bilkjøring



Blogglisten

tirsdag 10. august 2010

Til salgs

Her noen syprosjekter som er til salgs;

Gul chairbear, kr 350,-

Sprinkelbeskytter, kr 200,-

kjøredress i fleece, jente, str 0-3 mnd, kr 200

kjøredress i fleece, gutt, str 0-3 mnd, kr 200,-

Monsterbukse str 3-6 mnd, kr 160,-

Babyteppe kr 150,-



Blogglisten

mandag 9. august 2010

monsterbukse til salgs



Det er så mange som strikker monsterbukser, men jeg har ikke laget det nå altså. Har sydd en jeg. 
Fant dette utrolig tøffe stoffet på Panduro og sydde derfor en tøff monsterbukse med ribb, Den er i størrelse 3-6 mnd og er til salgs. pris 160,-
mønster er eget.


Blogglisten

lørdag 7. august 2010

Trekning av Give Awayen


Da har jeg trukket vinnerene av give Awayen
Eller min kjære trakk lapper da:) 
og vinneren av hovedpremien ble; 
Kathrine Roe
Gratulerer så mye
andre trøstepremie gikk til;
Line
Gratulerer så mye
tredje trøstepremie gikk til;
Romfrosken
Gratulerer så mye
Kan dere sende meg fullt navn og adresse på mail så skal jeg straks sende gavene som er Libero svømmebleier og forskjellig stelleprodukter fra Libero


mail adressen min er, ubeleilig@hotmail.com
Blogglisten

torsdag 5. august 2010

Oslo stinks...


Har lenge tenkt på det men nå sier jeg det rett ut. Oslo stinker BIG TIME  
I allefall på heisfronten. Før tok jeg aldri heis og jeg skjønner jo hvorfor nå. Jeg har ikke gått glipp av noe. Jeg har heller skjermet meg for en del vil jeg si. 

Er det bare i oslo eller men jeg syns hver eneste heis stinker piss og hvis de ikke stinker så funker de ikke eller er stappfulle av mennesker med handleposer.

Så jeg lurer på om alle fulle folk, narkomane eller folk som ikke klarer å holde seg å pisser i heisen?!!!! Hva fader lissom. Det er jo langt over disgusting.. Hadde jeg hatt muligheten hadde jeg aldri tatt heisen, men nå er Oslo bygget slik at dersom man ikke kan gå eller ta rulletrappa så må man ta heis, 
Ta for eksempel Byporten. Heisen fra t-banen stinker derfor tar jeg nå den gangveien opp og krysser gata fremfor å ta den heisen. Men så må jeg på rullebåndet go hvor å komme meg til neste etasje må jeg ta rulletrapp go det går jo ikke meg barnevogn, derfor må man ta heisen. Og butikkene, herrgud noen er så små at man ikke tør prøve å gå inn.

Og på Oslo City herregud hvor skal jeg begynne. Der er jo heisene så utrolig treige og fulle av jalla, jalla med hele slekta, fjortiser, late mennesker og folk som jobber der som er på pause.. 
Jeg har bare tre ord å si til dere MOVE for faen. La de som bruker rullestol, har barnevogn og er dårlige til beins få bruke heisen. Det er jo oss den er tiltenkt. 

Om man ikke gidder og er for lat til å gå 5 meter for å stå i ei rulletrapp for så å traske mange km videre rundt i tusenvis av butikkene så burde man kanskje holdt seg hjemme på sofaen.

Dette har irritert meg i flere år og nå har begeret rent over tydeligvis. 
Og hva med å la oss få komme ut av den forbanna heisen før man løper inn i den livredd for at den skal kjøre ifra en.
Her gjelder det samme t.banen, buss, trikk osv. Kan vi som skal av få gå av først så det blir plass til nye passasjerer. Makan til dårlig køpolitikk vi nordmenn fører altså. Vi er faktisk verst i verden. 

Også er det alle de butikkene som har trapper i hytt og gevær og heiser som man må stå og holde inn etasjeknappen for at den skal kjøre. f.eks benetton og gina tricot har slike heiser.. Greit nok at det er en gammel by og sikkert ikke lov å  bygge om til sånt og sånt og trapper og alt men kan dere ikke da ha barneklær, barneting, mammaklær og sånt i første etasje og ikke i 3 og 4. Lengst opp og mest kronglete til. 

Enkelte butikker kommer man ikke igjennom hyllene med barnevogn en gang så jeg bare gir opp og går.. 
Nå skjønner jeg hvorfor det er sjeldnere og sjeldnere jeg er i byen. Tveitasentret er toppers og barne og rullestolsvennlig for å si det sånn. Her er det rullebånd, heis og trapper. 

Men ærlig talt fordi om man setter sprøyter så man ser i kryss, røyker til man ser julenissen, drikker til man ser svart eller er for full til å skjønne hva man gjør. Så kan man vel for gi faen i å pisse i heisene og bidra til at Oslo blir om mulig mere skitten by enn den er. 

Jeg er så lei av å holde pusten når Aron og jeg kjører heis og for et minne til gutten da. Enkelte heiser er han også redd. På Stortinget har de nemlig innført slike fancy heier med fiolett lys for å holde narkomane unna dem, men de pisser likevel i de heisene og i tillegg blir man jo huggærn av det lyset. Aron hylgriner hver gang, så derfor går vi ikke av på stortinget lenger heller. Det vi kan gjøre i Oslo er å være i parken, eller gå opp og ned Karl johan og besøke pappan på jobben. 

Derfor holder vi oss mest på Tveita. selv om vi kan bli lei så er Tveita er best, ingen protest:) 

ha en flott dag med eller uten heiskjøring
Blogglisten

onsdag 4. august 2010

this day is a good day


NOT... vel den begynte bedritent for så å ende bra da i allefall
vel dagen starta kl 4.30 da min skjønne gutt bestemte seg for at NÅ er det morgen. Vel, jeg stod ikke opp men hentet gutten til senga vår og trodde vel jeg kunne klare å få han til å sove videre der... Men NEIDA.. han ville jo ikke sove. ikke med den første timen i allefall. Samme hvor forferdelig trøtt han var. Etter en times kosing, klapping, herjing, stryking på hender, føtter, rygg, panne så tror jeg han sovna sånn delvis og sov i hele 30 minutter JUHUUU. Fantastisk! men sov mamman da? NOT.. jeg var jo allerede rukket å blitt lysvåken etter å ha forsøkt å være søvnterapaut i en time

kl 6.30 stod vi opp  etter intens herjing. Tror det begynte i 6 tiden da jeg forsøkte å slumre, verne meg mot en liten 13 kg kropp som absolutt skulle krabbe over hodet mitt og etter utallige forsøk på å presse mobilen min oppi det ene neseboret mitt  
Jeg tok hintet og stod opp, tok en dusj for å våkne mer og lot ungen herje på rommet sitt. Etter to minutter hang ungen grinende på utsiden go vill einn i dusjen. Jeg mistenker at det er noen tenner på vei for han har sutra hele morgenen og vært tydelig på søvnunderskudd. (merkelig fr han sov jo såååå godt i natt)

Forsøkte å legge han i vogna allerede kl 8 etter skift, leking, litt herjing, tv, grøt og melk. Etter en time sovna han, men da skulle på død og liv noen rørlegger begynne å borre og hamre i leiligheta over og vaktmesteren i boretslaget skulle klippe gresset utenfor for 'nte gang denne uka..  og vekka selvfølgelig ungen som nå var vettskremt og hylte. Da henta jeg pappa'n, han tok over og ungen sovna. Borringa ga seg og ungen sov i 3 1/2 time!!!! 
så resten av dagen har jeg hatt (og gudskjelov for det) en blid, hyper og herjende guttunge. Mens han har hatt en trøtt halvsovende mamma på slep. 

Men dagen endte bra uansett. Vi har kosa oss og vært å plukka bringebær og rips hos bestemor. Og du kan tro det var stas å sitte å spise bringebær og kesam med skje helt på egenhånd. Ungen så ikke ut. Vel han så like søt ut som bringebær med rosa kesam over hele seg. Så lykkelig og søt.
så en dag trenger ikke være bedriten tvers igjennom. Den kan faktisk begynne dårlig for så å bli kjempebra. Så det er absolutt håp selv om man står opp på feil bein. man har tid til å rette det opp:)
ha en flott dag på riktig eller feil fot.
Blogglisten

Jeg fikk en award:)


og hele dagen min ble med ett så mye bedre:) Tusen takk til Miriam som ga meg en flott award. Hun har en kjempeflott hobbyblogg, og stikker de flotteste plaggene jeg vet om (jeg eier ikke strikketalent og har knapt nok satt mine fingre i en strikkepinne så dypt imponert her altså.) Hun lager også mye annet stilig. så jeg anbefaler å ta en titt inn på bloggen hennes. Hun har også en give away i disse dager der man kan vinne en kjempestilig kjekkasgenser.

Awarden gjorde virkelig dagen min så mye bedre og takk for flotte ord Miriam. De varmet virkelig. Her har nemlig dagen gått i ett fra kl 4.30... vi snakker ikke nattrangling men en veeeeeeldig tidlig morgenfugl på 16 mnd... hmmmmpf.. og han har ikke akkurat vært noe blid fordi om han stod opp kl halv fem..... 

sammen med awarden skal jeg
1. Linke til den jeg ble nominert av
2. Sende awarden videre til 7 inspirerende blogger
3. Dele 7 ting om meg selv

Jeg nominerer disse til one lovely blog award
1. Tuvauniverset (ei god venninne som skriver om datteren Tuva og det som skjer i hverdagen, utrolig koselig blogg)
2. 10ngeling  (enda ei god venninne som har egen syblogg og som syr masse fine barneklær)
3. mo9ca design ( ei husmor som syr de mest fantastiske ting, kom tilfeldig over denne bloggen men hun har inspirert meg til mange syprosjekter)
4. Pias verden (firebarnsmamman som skriver så utrolig morsomt at jeg sitter å ler så jeg griner. min "Må leses hver dag bloggen" )
5. Hilde M lykkelig med liten ( var nok Hilde som fant meg først men hun har en flott blogg der hun skriver om livet som småbarnsmor og i tillegg får man mange tips om produkter hun tester )
6. Ellemell (enda en fantastisk syblogg jeg har blitt glad i. her får jeg inspirasjon til søm, interiør men hun skriver også litt om familie og hverdagen)
(ei ung dame som syr flotte barneklær og smekker og strikker og hva denne damen ikke kan sier jeg bare. Skriver også litt om familien.)

7 ting om meg
1. Jeg hater fulle folk når jeg selv er edru
2. Jeg liker orden og ryddighet rundt meg og hater å komme for sent
3. Sjokoman til tusen
4. Tv slave når jeg har muligheten
5. Kommer fra den lille bygda Rissa (hvis du ikke vet hvor den er så ligger den i Sør-Trøndelag)
6. Jeg mistet pappan min da jeg var 13 år og flyttet derfor til mamma og havnet i Oslo
7. Jeg kan glimte til med ikke bare å ha blondt hår men å virkelig være blond, men det er utenpå,  inni er jeg egnetlig veldig smart...  (yeah right)
Blogglisten
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...