torsdag 30. september 2010

God Morgen!!


Vel, morgenen startet ikke akkurat best, en sliten mamma og en hyper og sulten unge. Men etter å ha krangla på han ny bleie og klær og holdt han i skinnet til jeg fikk surra sammen grøten og lagd ei brødskive med brunost så ble alt så mye bedre. Mat må man ha, spesielt på morgenen. Så nå sitter vi her å spiser og hører på musikk og koser oss. Humøret har kommet seg og da er vi blide begge to. Mon tro om det er noen som er litt gretne når de er sulten.. Det verste er at jeg har blitt påvirka av dette Fossum-genet også. (sorry Svigermor/Bestemor, men nå har jeg blitt mobba for de Lyngstadtæra mine i så lang tid så dette måtte jo komme for en dag:) Skal sies at det ikke er alltid det merkes at de er sultene da... Men av og til.. Jeg merker det vel mest på min bedre halvdel...(sorry kjære men det er ikke akkurat noen hemlighet og det er greit å være advart....) Aron har jo også arva dette, pluss tærene mine ser det ut til.. Jaggu godt man arver de gode tingene også. For guttungen er jo blid dagen lang. (som sagt bortsett fra når han er sulten da... he he) Men det kan man leve med og man må jo få lov til å si ifra. Etter litt for så er alle blide og snille som lam så da er det jo ingenting å si på det. Jeg er ikke verdens blideste når jeg er sliten og trøtt jeg heller så da er vi på en måte skuls.
Nå prøver vi å finne på hva vi skal gjøre i dag. Pappan har fri også så det blir vel en tur på butikken og i tillegg må vi handle inn ved for nå begynner det å bli kaldt og det er meldt skyhøye strømpriser... Har man ved ovn så må man jaggu bruke den.. 
Ha en flott Torsdag
Blogglisten

tirsdag 28. september 2010

Sinnasnekker'n


I dag kommer endelig programmet jeg og så mange andre i familien har ventet på. Nemlig den episoden av Sinnasnekker'n  hvor min kjære Mamma Siw og Stepappa Øivind er med. 
Får nok se noen klipp av mins småsøsken også tenker jeg. De har jo hatt et hus uten like å pusse opp og det har jo vært et prosjekt som jeg selv aldri kunne tenket meg å begynne på. men de har gått på med frisk mot, møtt en del utfordringer og dermed møtt veggen litt. Etter mye frustrasjon og fortvilelse over lekkasjer, oversvømmelse i kjeller, fukt og ett tak som plutselig må byttes kom Sinnasnekker'n dem til unnsetning. Hjalp de masse, ga ny giv og nå er huset ikke til å kjenne igjen. Og de har fortsatt oppussingen på en måte jeg aldri har sett før. Kjenner jeg blir kjempestolt over hva de har fått til og fortsatt får til. For det er ikke snakk om at oppussingen stoppet etter de var med i programmet, neida. Her har de fortsatt og de er nesten i mål. Det er helt annerledes å komme på besøk der nå enn før. Som Otto sier i innledninga det så jo virkelig ut som en byggeplass. Nå derimot vil jeg si at huset har blitt ett flott og koselig hjem. 

Og jeg er så glad for at de endelig fikk litt hjelp også. Mamma og Øivind er to så utrolig snille, fantastiske,  gode og omtenksomme personer som alltid stiller opp for andre og hjelper til. Så det var sannelig på tide at de også fikk hjelp. 

Så følg med i dagens og neste ukes episode av sinnasnekker'n og følg prossessen. Jeg er i allfall kjempespent på hvordan de har jobba og hva Otto sier om dem og prosjektet. Se på TvNorge kl 20.30 i kveld og tirsdag neste uke til samme tid. 
Blogglisten

søndag 26. september 2010

Tiden leger alle sår

Min herlige fantastiske lille gutt

Man trenger bare å få ting litt på avstand, gi ting litt tid så blir alt så mye bedre. Det går mye bedre på mange måter. Man lærer seg til å se andre ting, prate om ting og skjønner mye mer. På mange måter har man lykken rett foran nesa si selv om man tror at noe annet vil gjøre lykken helt komplett. Ønsket om ett barn til vil alltid være der. Samtidig så har jeg jo verdens beste og herligste lille gutt som vokser og utvikler seg hver dag. Han gir meg så mye, både kjærlighet og nye impulser i hverdagen. I tillegg har jeg jo verdens beste samboer som støtter meg, hjelper meg og er her for meg. Jeg er med andre ord veldig heldig som har det jeg har. Selvfølgelig har jeg opplevd ting som er triste nå men likevel har jeg så mye flott. Mye lykke som ikke forsvinner men blomstrer mer og mer etterhvert som tiden går. 
Det er vel det jeg har lært nå etter en uke med følelser, reaksjoner og bearbeidelse. Ting tar tid, men tid får også ting på avstand og hjelper på humøret. Tid, søvn og hvile hjelper. Og man må ta ting i sitt eget tempo. Det blir bedre når man er klar for det. Med andre ord det går veldig mye bedre meg med nå. Triste tanker er jo fortsatt her når jeg tenker på det og blir minnet på det, men generelt er hverdagen som normalt, kanskje enda bedre enn før. 
Ha en flott søndag. 
Blogglisten

fredag 24. september 2010

Dagene går.

Joda, dagene går, litt grining, litt latter, litt kos med gutta mine og litt tanker og litt mere grining, latter, og funderinger igjen. Men det går seg til, det blir lettere, det blir mere normalt igjen. Fikk tlf fra sykehuset og alt virka normalt på prøvene så da slipper jeg noe mere styr og inngrep i allefall. Og takk for det. Det er nok nå. 

Men hva nå?. Jeg vet ikke hva jeg vil, jeg vil jobbe men har ikke jobb, jeg vil og vil men får det ikke til. Jeg vil bare gjøre  noe. Men så var det det der med energi og orken.. Skal prøve å trene litt på søndag og se om kroppen er med på det. Tror ting vil bli bedre nå framover. For nå skal det være min tur. Nå må det jo skje noe positivt igjen. Jeg har jo to positive ting i livet mitt uansett motgang eller medgang da. Gutta mine som er herlige og verdens beste. Hadde ikke klart denne uka uten de. Selv om alle har sine dårlige dager/sider så er det bare sånn det er. Nå har det vært min tur til å ha en dårlig periode. Men jeg tar det igjen på sjarmen innimellom. Håper jeg.

Nå skal det gå bra, nå skal det ordne seg og ting skal falle på plass, for det har jeg jaggu fortjent og bestemt meg for nå. Og jeg vil så gjerne finne ut av hva jeg skal gjøre for noe framover. Hva skal jeg gjøre, hva skal jeg jobbe med, drive med eller ikke holde på med. Det ordner seg uansett. Og gjør det ikke det så får jeg finne på noe da.


Blogglisten

torsdag 23. september 2010

Skal?.... skal ikke??



Må si jeg er litt usikker nå altså. vet ikke hvor stor markedet er for ett såkalt hjemmeshoppingtilbud. Det er snakk om et homeparty med klær både for voksne og barn pluss litt tilbehør..
Jeg har luska litt på Lingon og Blåbär som er ett svenskt firma med noen få selgere i Norge. Litt usikker på hvordan man går fram enda men fikk litt info i posten i dag. Må jo ha startkapital og sånt og booke 5 visninger innen man får startpakka. Det er snakk om høstkolleksjon nå i første omgang men det kommer så en sommerkolleksjon. 

Så hvordan er stemning for såkalt komme hjem til venninner eller venninnens venninne, kollega, familie, bekjente for å få lett servering og se på klær og shoppe i ro og mak? Er det noe som vil slå an? Er det fortsatt i vinden? Interessant. Vil dere komme på det? I såfall ville dere kommet på en slik sammenkomst om jeg stelte i stand det? Det er jo litt å satse på det og risikere men også en del å tjene på det som en bijobb. 
Så Skal? Skal ikke?. Må lese litt mer igjennom det først men vil vite om dere hadde kommet på noe slikt. Dere kan lese mer om Lingon og blåbär og dømme selv. De har masse lekre rimelige klær i allefall. 
Blogglisten

konkurranse hos Muppsan's blogg


"Jag tävlar om ett Gunila Axén molnbäddset till en
barnsäng från Hippahem på Muppsan´s blogg"

Jeg prøver å vinne ett Gunila Axén barnesengesett fra Hippahem. Du kan også delta ved å gå inn på Muppsan's blogg
Blogglisten

tirsdag 21. september 2010

konkurranse hos Milliez


Jag tävlar om ett fint namnsmycke i silver hos Milliez.
I samarbete med LuciaDesign. Tävla HÄR du med!

Jeg prøver å vinne ett flott smykke i sølv hos Milliez. Trekning 6.10. Du kan også delta. Lykke til til meg og alle andre.
Blogglisten

mandag 20. september 2010

Vinneren av Give Awayen

Tamtitamtitam:) 

Da har jeg trukket vinner av Give Awayen og den heldige som vinner smekker. Hyttesmekker og siklesmekke
Det var 11 som deltok fordelt på 16 lodd. 
(bildene er dessverre speilvendt fikk ikke snudd de riktig vei... )

Og vinneren ble:
LENE ROBERT
Gratulerer så mye du får en hyttesmekke og en siklesmekke, send meg en mail angående farger og adresse.

siklesmekker

hyttesmekker

Føler meg veldig gavmild i dag og trakk derfor to trøstepremier der den ene får en hyttesmekke og den andre får en siklesmekke

vinneren av hyttesmekke ble:
HILDE M
Gratulere så mye og send meg en mail med adresse og motivet du ønsker:)

og den som vinner siklesmekke ble:
MIRIAM
Gratulerer så mye. Send meg også en mail med adresse og fargeønske. 
Bruk mailadressen min w-roe@online.no

Tusen takk til alle som deltok. Om du ikke vant fortvil ikke. Det kommer flere konkurranser og Give Awayer:) 
Blogglisten

søndag 19. september 2010

Symaskin?????


Jeg vurderer å gå til innkjøp av en symaskin som er litt mere tilpasset mitt behov og bruk. Den jeg har nå duger kjempebra til det jeg gjør men jeg merker at den ikke tåler så mye og er mest på hobbybasis sånn legge opp bukser og kanskje sy en duk bruk. Nå har denne maskina her fått kjørt seg temmelig siden jeg fikk den til bursdagen min i år. Men lure rpå om je ghar slitt den ut allerede..... Noen som har noe forslag til en bra symaskin, men med en pris som er overkommelig for en småblakk mamma uten jobb for tiden.. Får jeg nok bestilligner så kan jeg kanskje spare opp til en ny maskin men kan ikke satse på det heller. Men jeg er helt grønn på symaskinmarkedet så trenger alle tips og råd jeg kan få. 
Legg merke til min evne til å tenke på noe helt annet og prøve å avlede meg selv i disse dager. he he. Noen som vet om gode sykmaskiner som man burde ha? 
Blogglisten

4 timers søvn er ikke å anbefale


Når jeg faktsik har muligheten til å sove så lenge jeg vil. Herlighet hva skjer da? Gidder ikke legge ut bilde en gang for jeg ser like crappy ut som jeg føler meg. Helt hoven i ansiktet, trøtt og jævlig. Derfor har jeg lagt ut et bilde av noen som har det ti ganger verre enn meg. (tatt i Roma for mange år siden)

Jeg skjønner ikke at det er mulig og blir så irritert over meg selv som presterer å tenke, fundere og gjøre alt jeg ikke skal når jeg skal sove. Altså når jeg ikke slappe av. Det fungerte så fint å sove i går natt. Kanskje jeg rett og slett sov for mye da og blir straffa i dag. Men det skal også sies at nata før i går var det minimalt med søvn også. Og det å ligge å vri seg i senga til kl 5 før man sovner er umenneskelig. Jeg var oppe ett par turer da, hørte på samboern som fjerta, pusta, drømte, snudde seg og gjorde alle sånne jeg sover kjempegodt lyder. Mens jeg lå å tenkte  og fant ut at her må det forandringer ting. Helt feil tidspunkt å tenke sånn. Jeg vet men man kan ikke stoppe tankene alltid.
Men jeg vet jeg må slappe mer av, nyte tiden og bare finne ut hva jeg vil og ikke men hvor starter man?  Skal det være så forbaska vanskelig å blir fornøyd med det man gjør? For jeg gjør jo mye og gjør mye bra selv om jeg ikke alltid ser det selv. Hvis jeg klarer å se det vil alt blir bra da kanskje?
Blogglisten

lørdag 18. september 2010

Fortsatt tid til å være med på Give Awayen min


Men bloggen min nærmer seg 7000 besøk. Så oisann, her går det unna gitt. Gå inn her for å delta. Jeg bestemmer bare at trekningen blir Mandag kl 20 uansett besøkstallet da, så rekker kanskje flere som ønsker å bli med. Masse lykke til. 
Passer bra med en koselig Give Away nå. 
Blogglisten

Baking på blå resept


som medisin vil det vel bli denne gangen. Trøstebaking i motsettning til trøsteshopping. Forsøkte å gå ut i stad men snudde fort. Hverken energien eller behovet for å se folk med store mager eller barnevogn fristet ikke. Møtte på to bare på vei bort til senteret. Måtte innom posten da men så var det fort hjem gitt. 

Musikk og baking for det var det jeg orket å gjøre og som kunne lokke tankene bort fra gråte og alt. Henge på nettet hjelper heller ikke så da ble det kjøkkentjeneste.
Ble skillingsboller med vanliljekrem i. Kaller de solskinnsboller for å dra klisjeen enda lengere. Burde hete boller på blå resept for det er jo langt billigere enn å shoppe for tusenvis av kroner man ikke har. Medisin for 40 kr er ikke verst. Spørsmålet er om det hjalp så utrolig mye da. Vel, jeg slo nå ihjel ett par timer.. 

Hjemme alene, daff og slapp og orker ikke gjøre noe av det jeg burde. Men snart kommer min kjære hjem fra jobb og da håper jeg han blir glad. Blir godt å få han hjem. Kjenner magekrampene hejrer og merker at energien er på bunn. Tåler ingen ting nå.
Blogglisten

fredag 17. september 2010

Brutal slutt på lykken igjen


Da har det skjedd igjen. Mister for andre gang i år. 9-10 uker på vei også er det bare ikke liv. Fikk etter mye om og men krangla meg til en ul og der viser det det jeg har fryktet skulle skje igjen. At det ikke er liv laga likevel. Jeg som var så glad for at det denne gangen gikk bra så lenge. Men denne gangen har ikke kroppen ordnet opp selv heller så jeg må få medisinsk behandlig. Slipper heldigvis utskrapning inntil videre. Legen og sykepleieren er veldig hyggelige og gjør alt for å hjelpe oss og forklare osv. Legen mener neste gang vil det gå bra og sykepleiern trøster og sier dette ordner seg og forsøker å forklare om de Pillene.
Cytotec er pillene som skal gjøre at alt skal gå over. Det som jeg i 9 uker har trodd var begynnelsen på en ny tilværelse og ett nytt familiemedlem. Men slik skulle det ikke gå denne gangen. Jeg følte meg så nære den magiske grensa, for da vi skulle fortelle det til familie og venner. Så nære den grensa der alt skulle gå bra. Men det var vel ikke meningen denne gangen. Tviler på jeg orker denne prosessen en gang til nå på en stund.

Kanskje er det meningen jeg skal jobbe i stedet. Håper virkelig det ordner seg i stedet nå da.
Jeg kan visst få vondt, veldig vondt og derfor skal jeg ta de 4 Cytotec pillene sammen med to pinex forte. Jeg kan ta de med en gang når jeg kommer hjem eller dagen etterpå. Jeg velger å begynne kuren med en gang jeg kommer hjem. Jeg tar pillene, merker ikke stort, tar de to smertestillende, merker ikke noe mer da heller. Tar så to nye smertestillende en time senere. 

Nå begynner det å skje ting. Det knyter seg i brystet og stikker og gjør sinnsykt vondt. Akkurat som noen fester ett bånd med kniver og presser sammen rundt mellomgulvet og brystkasssa mi. Slik fortsetter det i rielignende tak. 3 timer holder det på. Jeg tror jeg skal dø, det gjør så vondt som jeg aldri har kjent før. Det å føde en unge er ingenting i forhold. De smertene her var verre enn rier. 
Jeg fastner i en gråtende forsterstilling mens jeg forsøker å puste innimellom gråt og hyling og smertetak. Samboeren min fortviler og blir kjemperedd. Skal det virkelig gjøre så vondt? Til slutt får vi svigermor til å komme ned med noe mer pinex forte. Tar to til av de og det begynner å bli litt letter og lettere smerter.  Etter 3 timer tar kvalmen over i stedet og jeg spyr og spyr. Klarer ikke holde på noen ting. Tar derfor de to afipram stikkpillene som da visstnok skal være kvalmestillende. Fungerer ikke. Jeg spyr som en gris. Jeg fortviler, jeg gråter jeg syns skikkelig synd på meg selv. Hvorfor er vi så uheldige? Det hadde passet så bra, hva er galt med kroppen min, Tankene raser og jeg får ikke sovet så mye. Tanker og spying, tanker og spying, skjelvetokter, blødning og til slutt står jeg opp. Legger meg på sofaen siden jeg holder kjæresten våken. Så våkner gutten og 3 timer søvn var det man skulle få.. Men det er godt å sitte å kose med gutta nå, godt å ha de. Og jeg er heldig som har de beste guttene i verden.
kvalmen vil ikke gi slippet og jeg skjønner at denne helga kan bli lang og vanskelig med en samboer som skal jobbe og en vilter ettåring. Mamma stepper derfor inn, snill som hun er og tar med seg Aron hjem og har han i helga. Så kan jeg komme til hekten igjen.

Nå er formen bedre heldigvis etter litt reisesyketabletter som funka på kvalmen og mye hvile, søvn og ro. Men denne prossessen var utrolig hard og brutal. Jeg unner ikke noen disse enorme jævlige smertene jeg måtte igjennom. Tenk at noe så lite og så skjørt kan lage så mye oppstyr, både at jeg har blitt glad i den lille spiren og at det skal gjøre så vondt å gi slipp på den både psykisk og fysisk. Men nå må jeg bare se framover, ta vare på det jeg har og få ut følelsene, reaksjonen og sorgen. Så håper jeg at alle gode ting faktisk er tre.
Blogglisten

onsdag 15. september 2010

Smekker på bestilling



Dette har jeg da drevet med de siste dagene. Vel har ikke brukt så kang tid å bare de da men tatt det innimellom pleiing av forkjølelse av både lillegutt og meg, ommøblering av stua og diverse husarbeid, litt avtaler og ellers tidlige kvelder fordi jeg har vært så trøtt. Tar på å være mamma i blant gitt.

Men nå er hele bestillingen til hun som bestilte de to chairbear'ene også ferdig. Kjempegøy å lage smekker på bestillign også. Bra når folk vil ha noe som er litt annerledes enn det man får kjøpt og setter pris på at ting er håndlaget. Jeg setter utrolgi stor pris på at noen vil kjøpe det jeg lager i allefall. Jeg er vel den personene som aldri blir fornøyd med ting go vil forandre og endre hele tiden, men til slutt må jeg bare gjøre meg ferdig og si at sånn må de bare bli. Akkurat som med ett maleri. jeg blir aldri ferdig med malerier.. Men man må bare gi seg en gang.

Da håper jeg de som har bestilt varene blir fornøyde og håper jeg kanskje får flere bestillinger etter hvert. Nærmer seg jo jul nå. hint hint. He he. Kan vel også nevne at jeg ønsker meg en symaskin med litt flere funksjoner enn den jeg har. Jeg skal innrømme at jeg sliter litt innimellom med hobby maskina mi. Jeg trodde vel ikke at jeg skulle komme til å sy SÅ mye da jeg fikk den og valgte den nei.. Ja, ja. sånn kan det gå. 

Blogglisten

søndag 12. september 2010

Enda en bestilling ferdig.


Da var jeg ferdig med den andre bestillinga og den tredje chairbearen til nå. Veldig gøy med bestillinger og jeg storkoser meg med å lage de og håper de som får de blir fornøyde.

Minner også om Give Awayen hos meg der du kan vinne smekker og trekningen er når bloggen når 7000 treff.

Blogglisten

Hvitløk

Som den ekte husmora jeg er så lager jeg selvfølgelig fløtegratinerte poteter fra bunnen av, med hvitløk i. Men det jeg tydeligvis ikke har lært er hvordan å få bort denne hersens hvitløkslukta fra fingrene. Grusom lukt. Må man kutte hvitløken med hansker eller er det noe jeg ikke har fått med meg her. Nå har jeg skrubba og vaska fingrene på tredje dagen og syns det lukter ille enda. Litt mindre i dag vel og merke men skal man gå rundt med hvitløksfingre i 4 dager a ? Er det ikke neo med å vaske med sitron som får bort lukta? Synd vi ikke har sitron her i huset og det er søndag for hvis ikke skulle jeg prøvd det. 
Hva er dine tips for å fjerne hvitløkslukt? også for å mildne hvitløksånden etter å ha spist masse hvitløk? Det er jo det verste, folk som har spist hvitløk når man selv ikke har spist hvitløk... 

Blogglisten

lørdag 11. september 2010

Oreo Dream kake.

Jeg fikk plutselig lyst til å lage Oreo Dream Kake. Fant denne oppskriften på nettet. Nå er den laget og resultatet ser dere på bildet over. Jeg gleeeeeeder meg til å smake på den i morra. 

Oreo Dream Kake
Ca. 450 g Oreo Cookies
100 g smeltet smør
2 pk. Tine kremost naturell (eller 1 pk Phildelphia 225 g) myknet
2,5 dl melis
ca 3,5 dl piska krem (skal opprinnelig være den amerikanske cool whip, men den er umulig å spore opp i Norge! Jeg har vært overalt for å prøve å finne! Jeg har brukt Menkomel Whipping i stedet, men du kan også bruke helt vanlig kremfløte)
2,5 spiseskjeer sukker
1 pose sjokolademousse Toro 
3 dl melk til moussen (jeg har brukt 2 dl lettmelk og 1 dl helmelk)

1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter! Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form.

Mix kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.

Mix opp sjokolademoussen i henhold til pakningen. Jeg har erstattet 1 dl av melken med helmelk, men det er valgfritt! Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus! 
Jeg brukte mørk sjokolade som jeg smeltet og lagde mønster i over kremen

La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser! 


Men nå er ikke dette alt jeg har gjort i dag da.
Jeg og Lillegutt har vært en tur på Stoff og stil.. Der ble det gjort litt store og små kupp og jeg fikk tak i det jeg trengte til en ny bestilling jeg allerede har begynt på. En ny Chairbear er under produksjon. Utrolig morsomt å få litt oppdrag nå altså. Skal straks sette igang med noen smekker som også er en bestilling. Herlig.

Så har jeg vært å møtt en venninne, lillegutt har blitt litt forkjøla og derfor vært litt sammen med mormor mens jeg var på kafe. Takk snille Mamman min som stilte opp og hjalp til i dag.

Tja det var vel dagen i dag.) 
og til slutt badet og lagt lillegutt ikke minst. Se min badeglade herlige gutt.





Blogglisten

torsdag 9. september 2010

Bestillingen er ferdig



Jepp, da var de to chairbearene ferdige. De ble litt annerledes denne gangen siden det skal være til en gutt og en jente og med brun i grunnfarge. Dette har jeg da drevet på med de siste dagene:)
Og slik ble resultatet.  Håper hun som har bestilt de blir fornøyd.

til en gutt

til ei jente

forsiden når de er pakket sammen

baksiden
Blogglisten
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...