tirsdag 18. mai 2010

sovinga.


Vi startet jo opp ett prosjekt for å få gutten til å sove bedre på natta. Det gikk ut på at vi tok det vanlige samme kveldstellet, bade, ta på pysj, gi grøt også flaske før vi pusser tennene go legger han i senga. Det går helt greit og han sovner ganske fort. Men når han reiser seg opp i senga legger vi han bare ned igjen og brer dyna over han som når vi legger han. Gjentar dette om han reiser seg opp flere ganger eller hvis han setter seg opp eller lar han få prøve å finne ut at han skal legge seg ned igjen selv. Når han sovner går vi ut. Men mens vi sitter inne på rommet hans så ser vi ikke på han, vi snakker ikke med han eller stryker eller tar på han. Lar han bare finne roen og søvnen selv.

Og om han våkner på natta så venter vi 5 minutter å ser om han sovner igjen eller bare gråter, klager eller prater i søvne. Men hvis han hyler så går vi inn, legger han ned igjen om han har reist seg opp og gjenntar den ikke se på han, ikke snakke til han eller ta på han. Og bare legger han ned om han fortsetter å reise seg opp. Noen ganger sier jeg bare lavt det er natta enda, du skal sove nå. Men det er alt. Sitter så inne på rommet til han sovner. 

Dette holdt vi vel kanskje med i ei uke. Det skal sies at han var litt forkjøla da vi begynte og våknet nok av at han hostet ett par ganger også.

Men det gikk fra at han var våken annen hver time på natta til at han første natta hang over spirnklene mot meg hylgrein i ett par timer mens jeg satt der inne. Han la seg til slutt ned og sovna. Han våkna vel ett par tre ganger den første natta, var ganske mye protester fra han men man må bare være konsekvent go holde på den nye rutinen.
Andre natta gikkd et litt roligere for seg, han klagde mere enn han grein og våknet vel tre ganger da også. Men var våken kortere. Den tredje natta våknet han ett par ganger og brukte vel 15-30 minutter på å sovne av seg selv etter at vi hadde lagt han ned da vi kom inn i rommet. Fjerde natta våkna han vel en gang og 5 natta sov han hele natta, 6 natta våken en gang, 7 natt sov hele natta. Det hender fortsatt at han våkner av ett eller annet men vi følger bare det samme systemet som før. Forrige natt våknet han f.eks kl 3 på nata pga ei tann og feber og da blir det jo unntak, men vi gjør akkurat det samme uansett.

En ting jeg tenker på er at vi sluttet med nattamming da Aron var 8 mnd. Da passet vi bare på at han fikk masse mat i løpet av dagen og spesielt på kvelden. Og når han våkna på natta for å få mat så ga jeg han bare vann. Den første natta var det vill protest og illskriking, og han nektet å ta mer enn en slurk av vannet, men andre nata drakk han vann som bare det, tredje natta roa han seg bare ved at vi var inne på rommet og fjerde natta sov han gjennom det:) Men han våknet i stedet veldig tidlig og jeg ammet han på morgen kvisten og da sov han en time eller to til i senga vår. 

Men jeg sluttet helt å amme da Aron var 8mnd så han fikk flaske på morgenen etter hvert helt til vi sluttet med det. Nå får han siste måltidet som er grøt rundt kl 18 etterfulgt av ei flaske melk. Og frokosten får han rundt 7-8 tiden. 
Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

tusen takk for kommentarer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...