søndag 5. september 2010

Søvnfrustrasjon i full blomst


Kan han ikke bare sove så godt og søtt ei hel natt for en gangs skyld?
5 er ikke morgen, det er midt på natta. Greit han sover kanskje fra 19-5 innimellom men det har blitt sjeldnere og sjeldnere. Nå kn han våkne kl 21, 22, 23 eller 2, 3 eller 4. Vi vet aldri hvordan natta blir. Legger jeg med tidlig kan du banne på at han våkner kl 22. legger vi oss senere våkner han mellom 2 og 4 en gang. Og jeg er så lei, lei av å ikke få ei natt med god søvn, lei av å ikke få sove sammenhengende mer enn 4 timer, lei av å prøve alle triks, tips og forslag. Nei det funker ikke å legge han senere, Nei, det funker ikke å kutte ned på dagsoving og Nei, det funker ikke med mer eller mindre lys eller mere. Det er kanskje bare en fase, men nå har det vært sånn i 16 mnd. Når skal han begynne å sove godt. 
Det går jo utover han selv. Han er jo kjempetrøtt på morgenen go i barnehagen, han blir sutrete, han blir sint, han blir utrolig pellete og litt umulig til tider, eller det vil kaller rampete. 
Og jeg, ja, jeg blir sliten, sint, lei og bare orker ingen ting. Jo vi kunne ikkert fått råd og hjelp fra SoveKarin, men det har vi rett og slett ikke råd til, Koster jo skjorta bare å ringe dit. Vi forsøkte jo dette sitte inne på rommet men ikke prate eller se på han. vel det funka litt, men gradvis har nettene falt tilbake sånn først hver tredje natt, så kom det noen tenner, så litt sykdom og nå er helvete løs igjen. Ja, voldsomme ord. men man blir litt maktesløs. 

Jeg bare skjønner det ikke. Ungen er så utrolig blid, så snill og så god på dagen men ett sant mareritt på natta. Selve legginga går utrolig nok greit men det er de forbaska oppvåkningene. Og tar vi han i senga vår blir vi sparka, klora, lugga og klatra ned av en totalt villstyring. Det er tydeligvis en herjeplass for han. Resultatet er jo at selv om han er blid og fornøyd på dagen etter ei sånn natt så er jeg så utslitt, så lei og sint at jeg ikke orker eller gidder å gjøre noe med han, jeg blir sur for hver minste ting og han fortjener jo bedre enn det. Han fortjener en opplagt og blid mamma. men det blir jeg ikke med mindre vi får orden på denne nattesøvnen.  Så what to do, what to do. her mottas alle råd med stor takk. Om vi ikke allerede har forsøkt de da. Men det må da være noen ting vi ikke har forsøkt enda eller? han kan jo ikke drive å få tenner i 16 mnd heller så det må jo være noe annet. 
Blogglisten

2 kommentarer:

  1. Jeg tenker med det samme at dette kanskje kan være øreproblemer. Kjenner til dette. Vi hadde det også slik leeeeenge. Og så viste det seg til slutt at han var plaget med ørebetennelser og trykk når han sover. Når han hadde dette trykket, merket vi ingenting på dagtid. Glad og fornøyd. Det var først da han la seg problemene og smertene kom.
    Ellers så har grinemetoden funket greit på vårt andre barn. Før vi startet denne, forsikret vi oss om at hun ikke hadde disse øreproblemene. Tre netter - helt grusomme - med grining og ei mor som ikke ville annet enn trøste henne, men så: Soving natta gjennom alle nettene etter. Verdt det. Absolutt.
    Lykke til. Å ikke få sove sammenhengene er verken bra for deg eller barnet. Håper det ordner seg.
    Klem Tonje

    SvarSlett
  2. Tusen takk for tips.
    grinemetoden har vi prøvd. funka til en viss grad men han slutter likevel ikke å våkne. men han får ikke noe oppmerksomhet eller trøst på natta, bare styrker han over hodet og legger han ned og sier natta sov videre. og det er stort sett greit nå uten for mye grining.
    Har sjekket ørene hans mange ganger, men det kan nok hende de må sjekkes på nytt igjen nå siden det har blitt verre med soving på natta.

    SvarSlett

tusen takk for kommentarer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...